Смартфон Google Pixel 7 Pro, 128GB, 12GB RAM, Dual SIM, 5G, Black

Референция: GA03462-GB

1459,00 лв.
С вкл. данък Гаранция: 24 месеца

Дисплей - 6.7 инча AMOLED 1440 x 3120 пиксела

Камера - 50 MP + 48MP + 12 MP

Предна Камера - 10.2 MP

Процесор - Octa-core (2x2.85 GHz Cortex-X1 & 2x2.35 GHz Cortex-A78 & 4x1.80 GHz Cortex-A55)

Чипсет - Google Tensor G2 (4 nm)

Android 13

Батерия - Li-pol - 5000 mAh

Подържа - Fast charging 30W, 50% in 30 min

Количество
Последна наличност

  Защитено Онлайн Плащане

(Бързо и лесно)

  Бърза доставка

(от 2 до 4 работни дни)

  Политика за връщане

(Право на връщане до 14 дни)

ОПИСАНИЕ

Google Pixel 7 Pro (и по-малкият му брат – Google Pixel 7) са смартфоните, които в най-пълна степен представят качествата на Android и пълните възможности, които платформата предлага. В този смисъл, Pixel 7 са това, което Android трябва да бъде – прецизни, ефективни, пълни с неповторими екстри и изцяло с фокус върху правенето на живота на техните собственици лесен, цветен и интересен.

Въпреки че отне цели 6 поколения Pixel-и, някои от които много добри, но не винаги балансирани по най-добрия начин, Google най-сетне могат да се похвалят с телефон, който по безспорен начин доказва, че пълният фокус върху хардуера не може да доведе до максимален резултат в надпреварата за короната на най-добър смартфон в дадена година. Напротив, техният подход печели чрез интелигентно развитие на цялостната софтуерна екосистема и предлагането на хардуер, насочен изцяло към това да я подкрепя и оптимизира.

Краткото резюме е следното – Pixel 7 Pro е най-добрият телефон, който Google са произвеждали, притежава първокачествен екран, добра батерия, изключително способна камера и най-добрият софтуерен комплект от възможности, които Android предлага. Всичко това на цена, много по-ниска от конкурентите в горния клас телефони – както андроиди, така и „ябълки“.

Google Pixel 7 Pro дизайн

След като Google намериха дълго търсения си дизайн, тип „запазена марка“, с Pixel 6 серията, очаквано, Pixel 7 Pro предлага единствено еволюция на концепцията, вместо революция. Промените са леки, но забележими – двуцветният гръб (с тъмната „стъклена“ лента на камерата) е отстъпила място на изцяло алуминиева такава. За разлика от Pixel 7, тук тя е лъскава, а не матирана. И в двата случая, обаче, целта е подобряване на дизайна и здравината, като лентата е излята в едно цяло с алуминиевите рамки на Pixel 7. Дали за даден потребител този вариант ще е по-красив от предходния е въпрос на вкус, но при всички случаи концепцията излъчва качество и демонстрира мисъл при изработката.

Друг елемент на споменатото качество е наличието на Corning Gorilla Glass Victus стъкла като на екрана, така и на задния панел – за максимална здравина и спокойствие, че дори без защитен калъф, Pixel 7 спокойно ще издържи на елементите на активното ежедневно ползване. Сертификатът IP68, пък, гарантира IP68 прахо- и водоустойчивост (до 1,5 m за 30 минути).

Както бе споменато, основните камери са разположени удобно в лентата на задния панел на устройството, а селфи камерата – в кръгла дупка по средата на горната част на екрана. Типично за Google телефоните, бутоните за включване и управление на звука са един под друг на дясната страна на устройството.

Телефонът идва в три цвята – обсидиан, лешник и снежен.

Google Pixel 7 Pro екран

Google Pixel 7 Pro предлага 6.7-инчов AMOLED, опресняващ се със 120Hz и предлагащ HDR/HDR10+/HLG сертификати, гарантиращи максимално добри образи и цветове при стриймването на клипове, филми и сериали. Както е модерно, дисплеят предлага и Always-on опция, която прелива изключително плавно в активен екран, когато потребителят пожелае.

Екранът на Google Pixel 7 Pro e голямо подобрение спрямо този на обикновения Pixel 7. Там, където вторият е висококачествен, с добри цветове и яркост, но, в крайна сметка, очаквано добър за класа телефон, при Pixel 7 Pro имаме 1440 x 3120 резолюция, подобрена яркост (1500 нита) и по-добро опресняване на екрана. Отделно от това Google са заложили на 20 % по-плоско стъкло по краищата на дисплея, което допълнително намалява отраженията и увеличава видимостта при силна директна слънчева светлина.

Под дисплея е скрит и сензор за пръстови отпечатъци, който е многократно подобрен спрямо същия в Pixel 6. Нещо важно за хората, за които решението в предходния модел се е струвало бавно и непрецизно – тук проблеми с работата на сензора не се забелязват.

Google Pixel 7 Pro хардуер

Хардуерът на Google Pixel 7 Pro e едновременно изключително важен и не особено важен за работата на устройството. Това е така, тъй като за разлика от своите основни конкуренти в Android сегмента (като Samsung и Xiaomi), Google залагат основно на перфектен синхрон между изискванията на софтуера и хардуер, който ги покрива изцяло.

Определено звездата тук е второто поколение на разработения от Google Tensor чипсет (Google Tensor G2 (5 nm), който в комбинация с 8-ядрения процесор прави истински чудеса, без да е по-мощен от своите конкуренти. Всъщност той не е много по-мощен и от първото поколение Tensor, но в категориите, в които е важно (като машинното учене и изкуствен интелект) е до 60 % по-бърз от него. Чипсетът е сърцето на Google Pixel 7 Pro, позволяващо предлагането на всички невероятни услуги, които устройството предлага. Tensor G2 е замислен, конфигуриран и произведен, за да бъде ползван в новите Pixel-и и има предимството да бъде изцяло и на 100 % ползван оптимално от тях, покривайки нуждата на моделите от мощност, прецизност и ефективна откъм разход на батерия работа.

По отношение на вариантите – изборът е между 128GB и 256GB вътрешна памет и 8GB RAM, или комбинация от 128/256/512GB памет и 12GB RAM. Не е налична опция за ползване на допълнителна карта памет.

Що се отнася до сензорите, освен вече споменатия такъв за пръстови отпечатъци, налични са акселерометър, жироскоп, сензор за близост, компас и барометър. За разлика от Pixel 7, Pixel 7 Pro предлага и модерната (и известна със своята прецизност) ултра широколентовата технология, или UWB.

Google Pixel 7 Pro камери

Подходът на Google Pixel 7 към фотографията и видеозаснемането е уникален. Това е защото, както бе споменато, Tensor G2 чипсетът предоставя точно това, от което телефонът се нуждае. Тайната на снимките, ползващи се с изключително добро качество, е в софтуера, който ги „хваща“, обработва за секунди и ги показва на често изненадания от собствените си фотографски умения собственик.

Може да се каже, че камерата на Google Pixel 7 Pro „играе“ в своя собствена категория. Резултатите, които тя постига, се сравняват успешно и често надминават продукцията на най-добрите конкуренти в момента – Samsung Galaxy S22 Ultra и iPhone 14. Особено що се отнася до най-честата категория мобилна фотография – „насочи и щракни“.

Подобренията обхващат както може би най-добрия динамичен диапазон в мобилна камера в момента, осигуряващ превъзходни ярки цветове и по-ясни детайли в снимките, така и многократно по-добра фотография при слаба светлина, с двойно намалено време за снимане спрямо Pixel 6 серията.

 Отново, сухите цифри не дават обяснение на качеството, но всеки, ползвал Pixel телефон знае, че Google изстискват максимума (че и отвъд него) от своите камери: 50 MP основен обектив, 48 MP телефото с 5x оптично приближение и 12 MP широкоъгълен такъв. Тройната камера е голямо подобрение спрямо двойната, заложена в обикновения Pixel 7. С комбинация от оптическо приближение и обработка на снимките със Super Res Zoom технологията, Pixel 7 Pro може да постигне до 30x увеличение, докато Pixel 7 е ограничен до 8x.

Друго подобрение спрямо Pixel 7, налично в Pixel 7 Pro, e възможността за правене на макро снимки посредством широкоъгълния обектив. Опцията се активира автоматично, когато камерата засече, че потребителят се намира много близо до обекта, който желае да заснеме. Оттам са възможни две опции – или „макрото“ да се изключи с бутон, появяващ се на дисплея, или да се заключи и остане активно дори когато снимащият се отдалечи от обекта.

Предната камера е 10.8 MP, като тя и основната спокойно заснемат 4K видео с 30/60 кадъра в секунда, а при 1080p резолюция, камерата на гърба на смартфона може да снима с до 240 кадъра в секунда.

Google Pixel 7 Pro батерия

Google Pixel 7 пристига с голяма 5000 mAh батерия, която, благодарение на перфектната комбинация между софтуер и хардуер, гарантира дълъг живот на устройството с едно зареждане, дори в натоварен работен ритъм. Що се отнася до самото зареждане, телефонът поддържа Fast charging 30W (50 % заряд за 30 минути). Освен стандартно зареждане, Google Pixel 7 поддържа и бързо безжично зареждане (23W), както и възможност за обратно зареждане на други устройства от телефона.

Google Pixel 7 Pro софтуер

Черешката на тортата в Google Pixel 7 Pro e тук – в софтуера и това, което той предлага на потребителя. На първо място телефонът идва директно с Android 13 – и то изцяло изчистен, стоков и, както често става, най-добър. Ненужни апликации, ненужни утежнения откъм дизайн и функционалност? Те нямат място в „дома на Android” – Pixel телефоните на Google, където функционалността и удобството, в комбинация със скорост и интуитивност са на първо място.

Разбира се, бидейки Pixel, налице са екстри, които отсъстват от другите телефони, ползващи Android – като начало, камерата дължи немалка част от своята „магия“ на елементи като заснемане на истинския цвят на кожата, възможността на изкуствения интелект да разпознава и изтрива нежелани елементи от снимките и др. Тук налице е и нова опция, която е повече от полезна – коригиране на разфокусирани снимки. На всеки се случва да запечата перфектния кадър, но, за съжаление, той да излезе размазан. Е, с Google Pixel 7 Pro това е просто дребно неудобство – телефонът предлага възможност за корекция на тези снимки и се справя впечатляващо добре! Нещо повече, опцията работи и при снимки, свалени от интернет, архиви със стари кадри и дори сканирани от ленти стари снимки.

Отново е налице и „живият превод“ на 48 езика, като този път резултатите са много по-впечатляващи – телефонът успява да запише безгрешно почти всеки разговор, като дори идентифицира кой точно говори и дава възможност за обособяване на репликите по участници.

Google обещават 3 г. пълна поддръжка на двата Pixel 7 модела и поне 5 г. поддръжка на сигурността.

Google Pixel 7 Pro заключение

Google Pixel 7 Pro e най-добрият телефон, излизал от Google. Във всичките аспекти на модерно мобилно устройство, той се класира или на челно място, или в самото подножие на върха – камери, дизайн, игри и мултимедия, хардуер и софтуер – всичко работи в съвършен синхрон и демонстрира, че подходът на Google, свързан с поставяне на софтуера на първо място в разработката, наистина се отплаща добре.

С опциите, които предлага, както и на цената, на която идва, Google Pixel 7 Pro e чудо, опаковано в стилна опаковка, съдържащо набор от внимателно подбрани малки чудеса, които да направят живота на своя собственик по-лесен и удобен.

Независимо дали става въпрос за снимки, видео, игри, работа или мултимедия, Google Pixel 7 Pro може всичко, което могат най-добрите Android и Apple устройства, но по неповторим и по своему съвършен като концепция и изпълнение начин. Същевременно налице са възможности, които могат да се намерят само в новата серия Google Pixel смартфони – и които следва да са силен коз при избора на нов телефон в най-високия клас устройства.

GA03462-GB

Техническо описание

Цвят
Black

Конкретни референции

В следната категория има още 8 продукта: